Clubul NU RISIPI Balti

24.11.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

 Membrii Clubului NU RISIPI Balti au fost incurajati sa aplice in continuare masurile de eficientizare a resurselor si producere mai pura, si sa masoare beneficiile obtinute prin profilul individualizat de Productivitate a Resurselor in crestere si Intensitate a Poluarii in scadere la intreprinderile si organizatiile lor. 

www.unep.org 

www.chamber.md 

Intrunirea Clubului NU RISIPI Balti

16.11.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

 Subiectul gestionarii eficiente a chimicalelor si sporirea securitatii la locul de munca a prezentat un interes vadit pentru participantii la Clubul NU RISIPI Balti. 

Membrii clubului NU RISIPI au venit cu sugestii si propuneri pentru reducerea utilizarii substantelor chimice spre minimizarea impactului asupra mediului, comunitatii si intreprinderilor lor. 

Clubul NU RISIPI Orhei

10.11.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Elaborarea si implementarea unui program individual de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura a fost abordata reusit de catre intreprinderile - participantii la Clubul NU RISIPI Orhei.

Spre facilitarea si urmarirea progreselor realizate, intreprinderilor le este oferit spre folosinta un set de indicatori individuali de productivitate a resurselor si intensitate a poluarii (www.unep.org), care va indica reusita eforturilor si va sugera domenii de imbunatatire pe viitor.

Intrunirea Clubului NU RISIPI Orhei

04.11.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Bunele practici de gestionare responsabila a chimicalelor precum si sporirea sigurantei la locul de munca au fost abordate la intrunirea Clubului NU RISIPI Orhei.

Intreprinderile au fost binevenite si incurajate sa monitorizeze continuu consumurile de chimicale, sa reduca riscurile de accidente legate de utilizarea chimicalelor, precum si sa sporeasca siguranta la locul de munca, pe terenul de productie, precum si in intreaga comunitate.

Atelierul de lucru privind Indicatorii de Crestere Verde, organizat de OECD in cadrul EaP GREEN

04.11.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

NCPP-Moldova a participat si a contribuit la atelierul privind Indicatorii de Crestere Verde meniti evaluarii performantelor si raportarea privind cresterea verde in Moldova. 

Scopul intrunirii este convenirea asupra unei liste complete si reprezentative de indicatori de crestere verde aplicabili in Republica Moldova, pe baza experientei tarilor OECD, precum si a rezultatelor practice de implementare a indicatorilor din regiune. 

NCPP-Moldova aplica indicatorii de Productivitate a Resurselor si Intensitate a Poluarii la nivel de intreprindere ca vizualizarea progresului companiilor in aplicarea principiilor eficientizarii resurselor si producerii mai pure, si este deschis de a impartasi si raspandi experienta acumulata partilor interesate. 

Clubul NU RISIPI Balti

21.10.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)
In cadrul atelierului de lucru, membrii Clubului NU RISIPI s-au implicat activ spre identificarea solutiilor de reducere a consumului de materiale si minimizare a deseurilor la intreprinderile si comunitatile lor.
 

Experienta de la colegii din industrie si alte regiuni ale tarii in acest sens, va inspira si incuraja nerisipirea materialelor, prevenirea formarii deseurilor si implicarea activa in solutionarea provocarilor legate de deseuri in activitatile zilnice, fie in gospodaria casnica, fie la productie, fie in comunitate.

Reuniunea ministeriala a Parteneriatului Estic privind Politicile de Mediu si Schimbarile Climatice

18.10.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Partenerii EaP s-au reunit la Luxemburg sa adopte o declaratie ministeriala comuna care confirma angajamentul comun al tarilor din cadrul EaP, inclusiv Republica Moldova, pentru intensificarea cooperarii in probleme de mediu si promovarea dezvoltarii economice durabile si incluzive.

Declaratia subliniaza contributia UE, institutiilor financiare si organizatiilor internationale (OECD, UNIDO si altele), prin programele lor de mediu si schimbari climatice, inclusiv prin proiecte-exemple din cadrul Parteneriatului estic, cum este EaP GREEN.

www.europa.eu

www.mediu.gov.md

Clubul NU RISIPI Orhei

07.10.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

 Membrii Clubului NU RISIPI Orhei au continuat insusirea celor mai reusite metode privind utilizarea rationala a materialelor si minimizarea deseurilor. 

Provocarile curente legate de gestionarea deseurilor pentru comunitatea Orhei, precum si solutii pentru sporirea productivitatii materialelor si reducerea intensitatii deseurilor la nivel de intreprindere au fost centrale in discutia activa a reprezentatilor intreprinderilor, guvernului local, precum si ai organizatiilor profesioniste din regiune. 

Cadrul strategic paneuropean pentru inverzirea economiei

29.09.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Cadrul strategic paneuropean pentru inverzirea economiei a fost adoptat in rezultatul celei de-a opta Conferinte a Ministrilor de Mediu din cadrul initiativei "Un Mediu pentru Europa" din Batumi, Georgia.

Documentul este menit sa inspire actiune si sa ofere consultanta de inalta calitate la elaborarea strategiilor si planurilor pentru inverzirea economiei, inclusiv prin implementarea proceselor de productie cu consum eficient de resurse.

www.unece.org

Intrunirea Clubului NU RISIPI Balti

23.09.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Reducerea consumului de apa si minimizarea apelor uzate au fost abordate prin discutii active la intrunirea tematica a Clubului NU RISIPI din Balti.

Intreprinderile si organizatiile din regiune au demonstrat atitudinea constienta fata de resursa vitala de apa si au impartasit practicile reusite de utilizare rationala a apei la procese de productie, imbunatatindu-si astfel performantele lor economice si de mediu, micsorandu-si cantitatea apelor uzate si sporind bunastarea comunitatii.

Instruire in continuare pentru grupul de experti avansati in cadrul componentei demonstrative RECP a UNIDO sub EaP GREEN

18.07.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Oportunitatile de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura identificate si implementate la companii demonstrative au fost prezentate in cadrul seminarului de instruire avansata organizat de catre Programul National de Producere mai Pura in cadrul componentei demonstrative RECP a UNIDO sub EaP GREEN. 

Imbunatatirile in continuare in productivitatea resurselor au fost identificate in cadrul vizitelor la procesele de productie sub ghidarea expertului international, Dr. Johannes Fresner; aspectele tehnice, de mediu si economice ale optiunilor au fost evaluate pentru sprijin ulterior in aplicare. 

www.chamber.md 

Forumul VI, REDUCEREA APELOR UZATE, in cadrul componentei demonstrative RECP a UNIDO sub EaP GREEN

15.07.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

In cadrul celui de-al VI-lea Forum desfasurat cu succes la Causeni au fost prezentate realizarile in Eficientizarea Resurselor si Producerea mai Pura, reducandu-se impactul asupra mediului cu 70.000 m3 de ape uzate, care nu mai sunt varsate anual in mediul inconjurator al comunitatii Causeni. 

Intreprinderile si organizatiile din regiune, participante la forum, au confirmat necesitatea de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura si au impartasit realizarile de rationalizare a consumului de resurse naturale precum si au manifestat dorinta de a continua implementarea conceptului NU RISIPI, si de a raspandi acesta experienta in regiunile din vecinatate. 

www.primaria.causeni.org 
www.stefan-voda.md

Forumul V REDUCEREA EMISIILOR, in cadrul componentei demonstrative RECP a UNIDO sub EaP GREEN

08.07.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Lucrarile celui de-al V-lea Forum, gazduite de filiala Ungheni a CCI, au demonstrat interes viu privind realizarile si posibilitatile in continuare de rationalizare a consumului de resurse naturale in cadrul intreprinderilor si organizatiilor din regiunea Ungheni. 

La forum s-au prezentat si discutat activitatile si realizarile Clubului NU RISIPI Ungheni care functioneaza si este foarte activ de 2 ani si uneste peste 30 companii din regiune. Echipa locala de experti stagiari au impartasit rezultatele conlucrarii cu companiile regionale si primele roade deja obtinute prin prevenirea risipelor de resurse. 

Reprezentantii autoritatilor publice locale, sectorului de afaceri si cel academic, practicieni si publicul larg au participat si au apreciat beneficiile aduse de Eficientizarea Resurselor si Producere mai Pura la nivel regional, si au discutat caile de mentinere si multiplicare a roadelor obtinute. 

www.crungheni.md 

Forumul IV REDUCEREA DESEURILOR, in cadrul componentei demonstrative RECP a UNIDO sub EaP GREEN

07.07.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Cel de-al IV-lea Forum s-a desfasurat la Chisinau, si a fost deschis de catre Henno PUTNIK, managerul de proiect al Delegatiei Uniunii Europene in Moldova. 

Reprezentantii autoritatilor publice centrale si locale, mediului de afaceri si cel academic, si alti participanti au salutat calduros pe domnul Henno PUTNIK si au multumit Comisia Europeana pentru sprijin in inverzirea economiei. 

Modelul Cluburilor NU RISIPI a trezit interesul reprezentantilor diferitor sectoare de afaceri. S-a constatat ca Cluburile NU RISIPI reprezinta un model reusit in materie de politici de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura, si oportunitatea de dezbateri si conlucrare pentru a solutiona problemele comune legate de consumul rational de resurse naturale si reducerea deseurilor si emisiilor. 

www.chamber.md 

Forumul III EFICIENTA MATERIALELOR, in cadrul componentei demonstrative RECP a UNIDO sub EaP GREEN

07.07.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Al III-lea forum dedicat Eficientei utilizarii materiei prime si materialelor a intrunit in Chisinau peste 35 reprezentanti ai sectorului industrial, autoritatilor publice, mediului academic si de afaceri interesati in eficientizarea consumului de resurse naturale. 

Participantilor la forum li s-au prezentat realizarile recente ale Programului National de Producere mai Pura, in vederea promovarii si implementarii Eficientizarii Resurselor si Producerii mai Pure in Moldova, aceasta practicata pe larg de intreprinderi si organizatii din mai multe regiuni ale tarii. 

Prin discutiile comune si schimb de experienta audienta a cerut insistent implementarea in continuare a Eficientizarii Resurselor si Producerii mai Pure pentru sectorul de afaceri, si dorinta de a continua promovarea conceptului in materie de politici a fost confirmata. 

www.chamber.md 

Instruire si ghidare in continuare in cadrul componentei demonstrative de RECP sub EaP GREEN

22.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Sprijin practic la monitorizarea consumului de apa/energie/materiale in cadrul proceselor de productie a fost acordat de catre expertul international al UNIDO, Dr. Johannes Fresner in timpul vizitelor la companiile din raioane. 

Grupul de experti stagiari si-au imbunatatit deprinderile practice in monitorizarea proceselor de productie utilizand echipamentele de masurare portabile, sporind exactitatea evaluarilor de RECP la companii demonstrative. 

Seminarul national cu partile interesate privind stabilirea unui registru operational al transferului de emisii si poluanti in Republica Moldova

22.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

 NCPP-Moldova a participat si contribuit la discutiile privind stabilirea, identificarea dificultatilor si necesitatii indeplinirii unui Registru operational al transferului de emisii si poluanti in Republica Moldova, precum si identificarea posibilitatilor de promovare si implementare reusita a acestuia. 

Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului "Suport pentru stabilirea si promovarea Registrelor Emisiilor si Transferului de Poluanti (RPET) in Tarile Balcanice de Vest si in Republica Moldova" implementat cu scopul imbunatatirii transparentei procesului decizional privind elaborarea si implementarea de RPET. 

www.mediu.gov.md

Prezentarea realizarilor NCPP Moldova in cadrul Saptamanii Europene a Energiei Durabile

19.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Programul National de Producere mai Pura a beneficiat de ocazia sa discute cu publicul larg asupra realizarilor si progreselor in implementarea Eficientizarii Resurselor si Producerii mai Pure la intreprinderi si organizatii din Moldova. 

Evenimentul a avut loc in cadrul Saptamanii Europene a Energiei Durabile (EUSEW), desfasurat in Gradina Publica "Stefan cel Mare si Sfant" din Chisinau la care au participat activ persoanele interesate in utilizarea mai larga a energiei durabile. 

Intrunirea Clubului NU RISIPI Balti

17.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Membrii Clubului NU RISIPI Balti - intreprinderi si organizatii, dornice sa cunoasca cele mai bune practici privind managementul energiei, s-au intrunit sa afle si sa identifice mai multe posibilitati pentru reducerea consumului de energie la companiile lor, si sa-si creasca productivitatea energiei pentru procese, servicii si produse. 

Clubul NU RISIPI Orhei

16.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

In cadrul atelierului de lucru, membrii Clubului NU RISIPI Orhei au discutat provocarile legate de utilizarea apei precum si beneficiile consumului constient de apa si reducerea apelor uzate la intreprinderile lor. 

Membrii Clubului s-au implicat activ in identificarea masurilor de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura care vor duce la cresterea productivitatii apei si minimizarea apelor uzate in cadrul proceselor si activitatilor lor. 

Intrunirea RECPnet pentru regiunea Europa de Est, Caucaz si Asia Centrala

09.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

NCPP-Moldova in calitate de membru a retelei RECPnet, a participat la intrunirea regionala pentru Europa de Est, Caucaz si Asia Centrala (EECCA) unde a prezentat progresele in implementarea si promovarea practicilor de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura in Moldova si a impartasit experienta cu colegii din regiune.

O sesiune de instruire in aplicarea principiilor Economiei Circulare a fost efectuata de catre expertul international in Eficientizarea Resurselor si Producerea mai Pura, Dr. Johannes Fresner, unde participantii au reflectat asupra practicilor disponibile si au oferit solutii pentru utilizarea resurselor naturale in mod mai justificat, eficient si durabil.

www.recpnet.org

Eveniment organizat in paralel „Spre o economie circulara in tarile din Europa de sud-est”, Batumi, Georgia

08.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Evenimentul „Spre o economie circulara in tarile din Europa de sud-est” organizat in paralel cu a opta Conferinta a Ministrilor de Mediu, a unit expertii din organizatiile internationale si Centrele Nationale de Producere mai Pura (NCPC) din Europa de sud-est sa prezinte exemple si cele mai bune practici de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura.

NCPP-Moldova a contribuit cu progresele realizate in Moldova in cadrul Proiectului „Producere cu emisii reduse de carbon”, pentru cooperare in vederea transferului si adaptarii Eficientizarii Resurselor si Producerii mai Pure la companii de procesare alimentara din regiune. 

A opta Conferinta a Ministrilor de Mediu din cadrul initiativei „Un Mediu pentru Europa”, Batumi, Georgia

08.06.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Activitatile privind implementarea practicilor si metodelor de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura au fost reflectate de catre delegatia oficiala a Republicii Moldova la a opta Conferinta a Ministrilor de Mediu din cadrul initiativei „Un Mediu pentru Europa”.

In particular dl. Alexandru Bostan, Consilierul Ministrului Mediului, a subliniat progresele importante realizate in ultimii ani privind promovarea si implementarea principiilor economiei verzi, incluziv prin sporirea si masurarea productivitatii resurselor la intreprinderi prin Programe regionale de replicare a Eficientizarii Resurselor si Producerii mai Pure – Cluburile NU RISIPI.

Dl Bostan a adus multumiri organizatiilor internationale responsabile sub egida EaP GREEN pentru sprijinul financiar si metodologic si eforturile in inverzirea sectoarelor public si privat din tara.

www.unece.org
www.mediu.gov.md
www.mediu.gov.md

Intrunirea Clubului NU RISIPI Orhei

27.05.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Intreprinderile si organizatiile din Orhei, membri ai Clubului NU RISIPI, s-au intrunit si au pus in discutii problemele legate de consumul rational de energie la companiile lor.

Membrii Clubului s-au implicat activ la identificarea practicilor, solutiilor, masurilor de Eficientizare a Resurselor si Producere mai Pura pentru intreprinderile lor, in special pentru a creste productivitatea energiei in cadrul proceselor / pentru produsele si serviciile lor.

O noua runda a Clubului NU RISIPI Balti sub egida EaP GREEN

15.04.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Activitatile clubului NU RISIPI Balti au fost extinse pentru o noua runda care va uni intreprinderile si organizatiile producatoare din regiunea Balti cu scopul reducerii consumului de resurse pentru produse si servicii oferite pe piata.

Beneficiile eficientizarii resurselor si producerii mai pure au fost argumentate si confirmate de reprezentantii intreprinderilor din sectorul serviciilor municipale, care deja au implementat masurile respective si au realizat benficiile de mediu si financiare.

Clubul NU RISIPI Balti este desfasurat de catre Programul National de Producere mai Pura in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Moldovei.

www.balti.chamber.md
www.balti.chamber.md
www.balti.md

Initierea unei noi runde a Clubului NU RISIPI Orhei sub EaP GREEN

14.04.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Programul National de Producere mai Pura in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie au organizat un seminar de initiere a Clubului NU RISIPI Orhei.

Participantii au luat cunostinta, din prima sursa, de experienta si rezutatele impunatoare economice si ecologice ale activitatilor de eficientizare a resurselor la intreprinderi si organizatii din alte regiuni ale tarii.

Odata ce intreprinderile participante la eveniment au fost interesate sa beneficieze de eficientizarea resurselor si producerea mai pura, o noua runda a Clubului NU RISIPI Orhei a fost lansata.

Intrunirea Clubului NU RISIPI Orhei

01.04.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Gestionarea responsabila a chimicalelor precum si sporirea sigurantei la locul de munca au fost abordate la intrunirea Clubului NU RISIPI Orhei.

Intreprinderile au fost binevenite si incurajate sa monitorizeze si sa implementeze continuu masurile de eficientizare a resurselor identificate prin efortul comun, cu elaborarea Planurilor de actiuni si Indicatorilor de Productivitate a resurselor si Intensitate a poluarii personalizati pentru fiecare intreprindere.

A 6-a intilnire de coordonare a componentei demonstrative a UNIDO sub egida EaP GREEN, organizata la Chisinau, Moldova

23.03.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Coordonatorii nationali din cele 6 tari pentru componenta demonstrativa RECP a UNIDO au participat la a 6-a intrunire de coordonare unde au prezentat progresele realizate in fiecare tara si au discutat rezultatele si recomandarile de la ultima intrunire a Comitetului de Supraveghere a EaP GREEN.

Programul National de Producere mai Pura (NCPP-Moldova) a impartasit reusitele in implementarea si promovarea Eficientizarii Resurselor si Producerii mai Pure in Moldova incepand cu initierea Programului pana in prezent, si a prezentat mecanismele de sustenabilitate pentru aceste activitati in viitor.

www.chamber.md

Conferinta regionala "Promovarea performantei ecologice a IMM-urilor din tarile Parteneriatului Estic" organizata la Chisinau, Moldova

22.03.2016 \\

Conferinta regionala sub egida EaP GREEN a fost organizata in Chisinau de catre OECD.

Experienta UE de integrare a practicilor de afaceri verzi in politicile de sprijin pentru IMM-uri a fost prezentata de catre reprezentantul Municipalitatii Viena, dl Thomas Hruschka, privind implementarea proiectului Eco-Business Plan Viena si eforturile de ecologizare pentru a contribui la dezvoltarea durabila si prosperitatea intreprinderilor si municipiului.

Bunele practici similare au fost adoptate si implementate cu succes in Moldova prin modelul de Cluburi NU RISIPI destinat amplificarii si implementarii RECP in sectorul de afaceri (www.ncpp.md).

Conferinta regionala "Promovarea performantei ecologice a IMM-urilor din tarile Parteneriatului Estic" organizata la Chisinau, Moldova

22.03.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Conferinta regionala sub egida EaP GREEN a fost organizata in Chisinau de catre OECD.

Experienta UE de integrare a practicilor de afaceri verzi in politicile de sprijin pentru IMM-uri a fost prezentata de catre reprezentantul Municipalitatii Viena, dl Thomas Hruschka, privind implementarea proiectului Eco-Business Plan Viena si eforturile de ecologizare pentru a contribui la dezvoltarea durabila si prosperitatea intreprinderilor si municipiului.

Bunele practici similare au fost adoptate si implementate cu succes in Moldova prin modelul de Cluburi NU RISIPI destinat amplificarii si implementarii RECP in sectorul de afaceri (www.ncpp.md).

www.mec.gov.md
www.oecd.org
www.green-economies-eap.org

Intrunirea de coordonare pentru componenta demonstrativa RECP a UNIDO in Moldova sub egida EaP GREEN

21.03.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Reprezentantii UNIDO, NCPP-Moldova si Camerei de Comert si Industrie a Moldovei, s-au intalnit sa revizuiasca realizarile si progresele, si sa convina asupra prioritatilor in planul de lucru pentru realizarea cu succes a componentei demonstrative RECP in Moldova in cadrul initiativei EaP GREEN.

Clubul NU RISIPI Orhei

04.03.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Membrii Clubului NU RISIPI din regiunea Orhei s-au intrunit pentru a continua insusirea celor mai bune practici si metode privind utilizarea rationala a materialelor si minimizarea deseurilor.

La sedinta au fost discutate provocarile curente legate de gestionarea deseurilor pentru comunitatea lor, si au fost oferite solutii pentru sporirea productivitatii materialelor si reducerii intensitatii deseurilor la nivel de intreprindere.

Intrunirea Clubului NU RISIPI Orhei

12.02.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Beneficiile in urma utilizarii rationale a apei si reducerii apelor uzate au fost argumentate la sedinta Clubului NU RISIPI Orhei.

Membrii Clubului au contribuit activ cu exemple, propuneri, opinii privind eficienta apei si minimizarea apelor uzate la intreprinderile si organizatiile lor.

Forumul dedicat Eficientei apei si minimizarii apelor uzate, in cadrul componentei demonstrative RECP a UNIDO sub EaP GREEN

12.02.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Al II-lea forum, axat asupra EFICIENTEI APEI SI MINIMIZARII APELOR UZATE, a fost organizat la Orhei de catre Programul National de Producere mai Pura in colaborare cu Camera de Comert si Industrie.

Forumul a servit ca spatiu pentru discutii si schimb de experienta privind beneficiile aduse de eficientizarea consumului de resurse si multiplicarea experientei in acest domeniu, intre reprezentantii intreprinderilor din regiune, guvernului local, mediul stiintific, si alte persoane interesate.

Relevanta conceptului de eficientizare a resurselor si producere mai pura a fost demonstrata prin exemple concrete de beneficii de mediu si economice realizate de intreprinderile din regiunea Orhei.

www.chamber.md
www.eco.md
www.poliexpert.md.md

Masa Rotunda Nationala de nivel inalt ECONOMIA VERDE. Fabricat in Moldova

03.02.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Progresele realizate in sectorul industrial in urma aplicarii masurilor de eficientizare a resurselor si producere mai pura au fost prezentate in cadrul Mesei rotunde organizate de catre Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova in parteneriat cu UNEP din cadrul proiectului EaP GREEN finantat de UE.

La eveniment au participat intreprinderi, partenerii de dezvoltare, agentii guvernamentale si asociatii obstesti.

www.mediu.gov.md
www.maia.gov.md
www.mec.gov.md
www.mediu.gov.md
www.evenimentul.md

Sedinta Clubului NU RISIPI Orhei

22.01.2016 \\ EaP GREEN (2014-2017)

Intreprinderile si organizatiile - membrii Clubului NU RISIPI Orhei, s-au intrunit in incinta Primariei Orhei sa afle cele mai bune practici in domeniul managementul energiei si au identificat mai multe posibilitati de a reduce consumul de energie la companiile lor.