20 decembrie 2010 - Conferinta Nationala dedicata promovarii Dezvoltarii Durabile Industriale in RM

20 decembrie 2010 - Conferinta Nationala dedicata promovarii Dezvoltarii Durabile Industriale in RM
20.12.2010

NCPP-Moldova a organizat Conferinta Nationala de Dezvoltare Durabila Industriala si primovare a RECP in RM. Programul National de Producere mai Pura din Moldova, este o initiativa nationala sub egida Programului global de RECP al UNIDO-UNEP si este sustinut financiar la prima etapa de Guvernul Republicii Cehia. 

Reprezentanti ai Guvernului central si local a Republici Moldova, Ambasadei Cehiei, sectorului antreprenorial, academic, civil, UNDP, ADA, Centrului National pentru Producere si Consum Durabil din Romania au participat la Conferinta. 
Rene van Berkel, seful Departamentului UNIDO pentru Producere Durabila si mai Pura a inminat Certificate expertilor nationali, implicati in programul de evaluare RECP. 

In perioada 2009-2010 acest Program (NCPP) a desfasurat in Moldova activitati de constientizare, instruire a auditorilor, si a efectuat evaluari de Eficienta a Resurselor si Producerii mai Pure la unele intreprinderi din sectorul alimentar si constructie. Aceste activitati impreuna au demonstrat un potential considerabil pentru beneficii economice si de mediu posibile de atins prin implimentarea metodelor, practicilor si tehnologiilor RECP.